(ЦЯЛОТО ПРЕДСТАВЯНЕ) ПСЖ извади Меси на светло, клубът спечели от него 27 млн. евро само за час

(ЦЯЛОТО ПРЕДСТАВЯНЕ) ПСЖ извади Меси на светло, клубът спечели от него 27 млн. евро само за час
A A+ A++ A

Френският гранд ПСЖ регистрира сериозна печалба часове след трансфера на Лионел Меси. Парижани обявиха печалба от продажбата на 250 000 фланелки с името и номера на аржентинеца в официалния фенмагазин в сайта на клуба.

Парижани обявиха трнсфера на 34-годишния футболист, който подписа договор за две години с опция за удължаването му с още една. Той ще играе за ПСЖ с №30.

Цената на фланелката е 107,99 евро, но тя вече е изчерпана на сайта на клуба, включително и резервния екип. Това означава, че за час са платени 27 милиона евро за екип с името и номера на мегазвездата.

В момента пред официалния клубен магазин на булевард „Шанз-Елизе“ има огромна опашка от желаещи да си купят екипа на Лео Меси. На прикаченото видео може да се види, че тълпата стига до вътрешността на подлеза на близката метростанция.

Иначе, днес СЖ представи суперзвездата пред журналисти. Официалното представяне на аржентинеца започна в 12:00 часа българско време, след което аржентинецът и президентът на ПСЖ Насер Ел-Хелайфи дадоха съвместна пресконференция. В залата присъстваха журналисти от различни европейски държави, а след края ѝ започнаха да скандират "Лео, Лео!" и "Меси, Меси!"

Хиляди фенове се бяха събрали пред „Парк де Пренс“ в очакване да видят аржентинеца с екипа на любимия тим.

„Много съм щастлив. Всеки знае колко тежко беше сбогуването ми с Барселона. Трудно бе да си представя промяната след толкова дълги години. Има много ентусиазъм в мен. Радвам се, че съм в Париж със семейството ми. Сега искам да тренирам, да се запозная с персонала и съотборниците ми“, започна Меси.

„От първия ден ще започна да работя. Благодаря за посрещането. Все още имам амбиции, а на ПСЖ са същите. Напълно сме готови да се опитаме да спечелим всичко. Моята цел е да продължавам да се развивам и да печеля титли. Тук е страхотно. Има отлични играчи на всички позиции, със страхотни нови попълнения. Ще играя с най-добрите, което е много красиво. Благодаря на парижани. Беше лудост. Ако нещо ми липсваше да бъда щастлив, това бе черешката на тортата. Надявам се да си прекараме добре заедно, за да постигнем целите на тима“, добави още той.

„Честно казано, не знам кога ще мога да започна. Току-що се върнах от ваканция, бях извън игра за месец. Ще ми трябва някаква подготовка. Надявам се да стане възможно най-скоро, защото наистина искам да играя. Но нямам конкретна дата. Ще видим“, каза аржентинецът.

„Всичко, което ми се случи през последната седмица...Беше трудно и внезапно, но в същото време много бързо. Но сега в мен има ентусиазъм. Много съм щастлив, че съм тук. Сигурно съм усвоил всички тези чувства за една седмица. Направихме каквото можехме. В Барселона веднага след публикуването на прессъобщението хората бяха по улиците. Това е лудост! Надявам се да можем да се насладим на Париж. Ще бъде страхотен сезон. Малките подробности ще направят разликата. Знаем колко е трудно в Шампионската лига. ПСЖ също го знае, след като бе много близо до спечелването на трофея. Това ще изисква от нас да направим добър колектив. Трябва ни и малко късмет, защото и това е определящ фактор. Не винаги най-добрият печели“, заяви новото попълнение на парижани.

„Мисля, че идвам в успешен отбор, извън новите попълнения, които пристигнаха това лято. Мога да помогна на тима, давайки максимума. Мечтата ми е отново да вдигна трофея на Шампионската лига. Неймар? Да, разбира се, както казах по-рано, вече познавам някои от съотборниците ми. Когато погледнете отбора, виждате много възможности да постигнете целите си. И аз, и ПСЖ искаме едно и също нещо. Сега, когато сме заедно, се надявам да бъдем по-силни, за да стигнем до там. Ней, Ди Мария, Паредес, имах контакт с тях и това повлия на решението ми“, разкри Меси.

„Следях Лига 1, защото имам приятели, които играеха във Франция. Това е шампионат, който напредна много през последните години, особено благодарение на ПСЖ. Това прави първенството много конкурентно. Отборите напредват и искат да победят ПСЖ. Сега ще играя на нови стадиони, с нови противници...Но съм много щастлив, че мога да опитам това. Преди да напусна Барселона, казах на феновете: „Винаги ще съм благодарен за показаната любов. Това е моят дом“. Преживял съм много от детството си там. Знаеха, че ще се преместя в силен отбор, защото съм победител. Не се съмнявах, че ПСЖ споделя моите цели. Ще видим дали ще се срещнем с Барселона. От една страна би било хубаво, но от друга би било странно да играя отново у дома с друга фланелка. Ще видим“, каза аржентинецът.

„Променил съм се много от началото на кариерата ми. Имам повече опит във футбола и живота – добър или лош. Но имам същия ентусиазъм като дете. Обичам да играя и да печеля. Ще дам всичко, за да го направя“, добави още той.

„Познавам Почетино. Има близост между нас, защото и двамата сме аржентинци. Всичко вървеше перфектно от самото начало. Той също изигра важна роля. Когато разговарях с Леонардо се надявах, че семейството ми ще бъде добре и ще може бързо да се адаптира към града и страната. Приятелите ми в съблекалнята ще ми помогнат да свикна. Намираме се в невероятен град и ще му се насладим. Щастливи и спокойни сме“, заяви Меси.

„Без съмнение Верати би могъл да се мери с Шави и Иниеста. Той е един от най-добрите в света на своята позиция. Огромен играч. Искахме Марк да дойде в Барселона. Добре, днес съм тук и ще играя с него. Това е феномен, който срещнах извън терена. Но не е само той. Отборът е невероятен на всяка позиция. От мен зависи да пренеса опита си, за да изпълня личните си цели и тези на клуба“, каза аржентинецът.

Президентът на ПСЖ Насер Ел-Хелайфи говори на пресконференцията при представянето на Лионел Меси.

 “Това е невероятен и исторически ден за клуба, за футболния свят и фантастичен момент за нас. Всеки познава Лео. Единственият футболист, печелил “Златната топка” шест пъти. Той създава футболна магия. Когато започнахме тук преди 10 години, хората се питаха какъв ще е нашият проект. Много сме горди от това, което сме днес”, сподели Ал-Хелаифи.

“Не е тайна, че този играч е най-добрият в света. Това обаче е само началото. Работата започва сега. До мен седи човек, който има много трофеи и ще донесе много трофеи на съотборниците си. Имаме други от най-добрите играчи в света и един от най-добрите треньори. Обещавам, че децата ви ще се наслаждават на Париж и ще казват, че това е любимият им град”, добави още той.

#ПСЖ #Лионел Меси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »