Първи политически коментари за оттегленото правителство

Първи политически коментари за оттегленото правителство
A A+ A++ A

"Предатели не се подкрепят, а иначе отговорността е тяхна, имаше възможност да има кабинет. Те можеха да се държат партньорски, те се държаха като предатели, отговорността е тяхна. С предатели човек не може да е партньор". Това заяви преди пленарното заседание Тошко Йорданов, председател на ПГ на "Има такъв народ".

Това е и неговият пръв коментар след оттеглянето на проектоправителството.

"Не искат да говорят за политики, а за постове". Такова обвинение отправи депутатът и предложен за финансов министър в оттегления кабинет на ИТН Пламен Данаилов към партиите, отказали да подкрепят правителството на Пламен Николов. „Ние сме свършили това, което трябва. Постигнато е съгласие по приоритети. Ние изпращаме от наша страна за подпис към тях. От БСП - върнаха с подпис”, коментира още депутатът. „Попитайте ги за кои постове и защо ги искат. Очевидно е с това, което правят, че отиваме към нови избори. Това е тяхното желание. Със сигурност не искат да се промени моделът на управление”, смята Данаилов.

"Създава се конституционен казус, който не сме имали. Сценарият се движи от Румен Радев", коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. "По-реално е да отидем на избори, а това не е добре за никого. Никой не пожела да игра е по правилата на парламентаризма", смята той.

"Отнесете се спокойно към нещата. Нищо не следва, ако искат ще включат кабинета в дневния ред, ако искат не",  заяви преди председателския съвет депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева. "Не знам защо направиха всички преговори последния месец. Нямат право да оттеглят проектопремиерът така. Не сме на Женския пазар – иди ми, дойди ми", коментира още Дончева.

"Ако има някой, който упражнява произвола, това са ИТН, защото те се опитват да извият ръцете на всички нас да работим за тях, а ние имаме наши собствени избиратели, наши собствени цели, наши собствени начини, които не са съвместими с демократичните им идеи", коментира от своя страна Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!". "Явно трябва да минат години с избори, за да видят (от ИТН) как стават нещата. Това всъщност ще е едно училище за сценаристи! ", допълни той.

„Избори до дупка” – малко е безотговорно това. Особено при съвпадение с президентски избори. Не знам дали си давате сметка, но ще гласуваме три седмици подред. Това заяви Корнелия Нинова след направения коментар от оттегления кандидат за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов, че оттук нататък следват избори до дупка. "Нека оставим времето и видим къде ще отиде третият мандат, за да започнем някаква нормалност и разговори, без условия. Ние, за разлика от други партии в парламента, разбираме добре тежестта си. Ние имаме 36 депутати, не можем сами, не проявяваме високомерие, а разум и грижа да се решат проблемите на прага на есента и кризата", каза още тя.

#Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"