Златната Стойка Кръстева: Да не се делим на мъже и жени, а всички да бъдем големи хора

Златната Стойка Кръстева: Да не се делим на мъже и жени, а всички да бъдем големи хора
A A+ A++ A

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева беше посрещната подобаващо на ВИП-а Летище София снощи около полунощ. От Българската федерация по бокс бяха подготвили тържествена част, която включваше каба гайди, песни, специална хореография и официални поздравителни адреси.

Президентът на централата Красимир Инински я изведе, заедно с нейния треньор Борислав Георгиев, за да получи аплодисментите, цветята и прегръдките, които заслужава. Министърът на спорта Андрей Кузманов беше един от първите, които поздравиха златната ни медалистка от Игрите в Токио.

Въпреки че остана малко встрани от телевизионните камери, Стойка Кръстева запя заедно с певицата, под съпровода на каба гайдите, засвирили в нейна чест на летището. Боксьорката получи най-силната прегръдка от своя съпруг. Семейството на треньора Борислав Георгиев също беше сред най-щастливите посрещачи.

„Горда, щастлива и с главни букви българка“, така се чувствам.

„Родена съм и съм закърмена с българското. Мисля, че ние като спортисти трябва да тачим българското. Посланието не е да се делим на жени и мъже, а всички да бъдем горди спортисти и големи хора“, каза още боксьорката.

Много трибагреници, цветя, малки деца, фенове и представители от нейния клуб „Локомотив София“, които скандираха „Юнаци железни“, останаха и след полунощ, за да отдадат заслуженото на Стойка Кръстева.

„Да, това ме прави много щастлива и горда, минали сме през какво ли не, мисля, че хората, които бяха до мен денонощно знаят за какво говоря. Може би все още не осъзнавам какво се е случило, тъй като всичко става много бързо. Спала съм 2-3 часа само, извинявайте, ако нещо не съм в кондиция. Радвам се, че съм накарала цял свят да стане на крака и да слуша българския химн. Може да сме малко, но сме много борбен екип“, каза Стойка Кръстева.

Личният треньор на олимпийската ни медалистка Борислав Георгиев също напомни колко труд са положили преди да стигнат до Токио и да спечелят заедно отличието за България.

„Доста труд и пот хвърлихме в тази подготовка. Тренировките бяха убийствени, особено на Белмекен, колкото и нескромно да звучи медала го изковахме още в България. Опитвахме се да няма еуфория след всеки мач, овладявахме се, нямаше време за емоции и започвахме да се готвим за следващия мач. Докато не ѝ вдигнаха ръката на финала не сме се изпускали нито за секунда. Тя е честен човек, тя има спортен интелект и е удоволствие да се работи с нея“, сподели човекът, който има най-голям принос за успеха заедно със Стойка Кръстева.

#стойка кръстева #Олимпиада 2020 #Токио 2020 #посрещане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »