215493 статии       |       465 интервюта       |       1538 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.84913| EUR 1.95583| GBP 2.30586|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТО

Размер на шрифта:   

160 г. затвор грозят нашенеца Мехмед Мехмед в Германия за 16 престъпления

3 август 2021, вторник / 14:50; Коментари: 0
Send to Kindle
160 г. затвор грозят нашенеца Мехмед Мехмед в Германия за 16 престъпления

160 години затвор грозят български гражданин, издирван от германските власти за извършването на 16 престъпления.

Мехмед Мехмед е извършил измама по занаят и е участник в организирана престъпна група. Издадена му е Европейска заповед за арест, която е потвърдена от Апелативния съд в Бургас.

ЕЗА е издадена на 1 юни от районния съд в Ландсхут. Престъпленията са осъществени в периода март – септември 2019 г. на територията на Вилсбибург и са наказуеми с „лишаване от свобода“ до десет години за всяко от деянията, поясняват от съда.

“Изрично е посочено, че българският гражданин Мехмед Мехмед, заедно с други лица, решили да набавят за себе си чрез измамни действия немалък и некраткосрочен източник на доходи, като съобразно предварително изработения общ план за действие се представяли за работещи в туристически бюра „Транс Туристик“ и „Оушън туристик“ и предлагали на пътувания до Република Турция. По този начини въвели 19 пострадали лица в заблуждение, че желаят и са в състояния да им осигурят предлаганите пътувания. Проявявайки доверие, ощетените превеждали по посочената им от обвиняемите банкова сметка парите за пътуванията –  суми съответно  между  € 950 и € 2456, без реално тези пътувания да се осъществявали”, казват още от Апелативния съд в морския град.

По делото е получена справка от РП – Бургас, че срещу исканото лице има висящо производство за престъпление против транспорта – шофиране в срока на предишно наказание за забрана за управление на МПС.
Бургаският апелативен съд се солидаризира с изводите на първата инстанция, че от формална гледна точка разглежданата Европейска заповед за арест по форма и съдържание съответства на изискванията на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: