ГЕРБ-СДС ще гласуват „против“ кабинет на Трифонов, готвят се за нови избори

ГЕРБ-СДС ще гласуват „против“ кабинет на Трифонов, готвят се за нови избори
A A+ A++ A

ГЕРБ-СДС ще гласуват „против“ кабинет, предложен от „Има такъв народ“, заяви Бойко Борисов на брифинг.

„Партия ГЕРБ-СДС трябва да се отдалечи максимално от партиите на омразата. Искаме да сме опозиция“, посочи Бойко Борисов. Нашите депутати не са търсени за разговори, възлагаме им да влязат в зала и да гласуват срещу правителството, добави той.

Приемаме, че ще има нови избори, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е приключило заседанието на Изпълнителната комисия, на което предложи на депутатите на партията да не подкрепят състава на бъдещия кабинет и да гласуват "против".

"Имаше една приказка, в която "В царството на лудите всеки нормален бива обявяван за луд". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Хубаво е, че Слави Трифонов иска да поеме отговорност за това. Отговорността е изцяло тяхна, още повече, че ние изчакахме вчерашния ден да видим дали няма да се вразумят. Но не получихме никакво писмо, не че сме очаквали. Макар и да можеше да бъде някакъв знак. Защото нормално мислещи политици трябва да си дадат сметка, че когато имаш 6% гласове в чужбина, а в България си загубила изборите, народът за втори път ти казва, че тази партия не иска да бъде изчегъртана", допълни той.

"Чух Христо Иванов да казва, че са свалили ГЕРБ - ние си изкарахме мандата", посочи лидерът на ГЕРБ. Хората на Трифонов знаят езици, но не знаят български, това установих от писмото, което видях.

Партия ГЕРБ и СДС трябва да стоят максимално далеч от тези „партии на промяната“, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората. Защото не можеш да имаш с 0,5% и да не отчетеш другите към теб, които имат пак толкова. ДПС преля нужните гласове на Трифонов, но хората им показаха, че не искат да ни "изчегъртат". Ние сме победителите в България, неговите гласове са от чужбина. Той загуби в България.

#ГЕРБ #избори #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »