Капон: Няма как с анонимност и надменност да правим коалиция

Капон: Няма как с анонимност и надменност да правим коалиция
A A+ A++ A
Ние сме на долу-горе една гара. Всяко съмнение за това дали има задкулисна игра, трябва да бъде разсеяно. Никой не може да ни плаши с избори. Едни скъпи избори са много по-евтини от едно лошо правителство. То може да открадне, да присвои, да направи много нарушения. Не видяхте ли комбинираните атаки през тази седмица? Някой трябва да разсее тези съмнения и ние трябва да го чуем. Нали не очакваме, че някой ще гласува, без да знае? Ние не знаем какво има в чувала. Няма как с анонимност и надменност да правим коалиция.

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия Мария Капон от "Изправи се! Ние идваме!".

Думите й идват на фона на високото парламентарно напрежение през изминалата една седмица. В горещи дебати в Народното събрание се появи разделителна линия между "Има такъв народ" и "Демократична България" заради евентуалния състав на бъдещия кабинет. Тошко Йорданов отправи критики към двама служебни министри - Асен Василев и Кирил Петков, чиито имена бяха предложени от Христо Иванов. Заговори се за конфликт на интереси, нечисти намерения и съмнителни свързаности.

Междувременно в петък стана ясна кандидатурата на ИТН за премиер - Пламен Николов.

"Важно е как този човек е бил избран, кога, как е бил номиниран. Това са по-важните неща в демокрацията за прозрачността. В момента някой очаква ние да изпълним своите ангажименти и не знаем кои са кандидатите за министри", коментира Мария Капон.

Тя поиска да бъде подписано споразумение, което би било гарант - това значи да е ясно кой номинира правителството, кой е председател на партията, кой поема отговорността, къде се състоят разговорите.

"Какво значи "мъжка дума"? Това не е достатъчно", отсече Капон.

"Не видяхте ли комбинираните атаки през тази седмица? Някой трябва да разсее тези съмнения и ние трябва да го чуем. Никой не може с анонимност да ни представя в един пакет с един лист. Нали не очакваме, че някой ще гласува, без да знае? Ако сега има кандидати за министри с принадлежност към Държавна сигурност, няма да гласуваме. Не говорим за личните качества на проф. Радулов. Говорим за принадлежност. Може да ни сервират друг. Ние не знаем какво има в чувала. Няма как с анонимност и надменност да правим коалиция", категорична бе Мария Капон.

Тя посочи още, че в следващата една седмица ИТН трябва да проявят разум, а останалите - спокойствие.

"Тяхно право е да изберат министрите. Наше е решението дали ще ги подкрепим. Никой не може да ни накара да гласуваме просто така. Няма да сме нито параван, нито колаборация, ако има съмнение за приоритетите и за това кой стои зад тях", посочи още Капон.

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"