Мъж загина в Осоговската планина

Мъж загина в Осоговската планина
A A+ A++ A
35-годишен мъж в безсъзнание в Осоговската планина по маршрута за връх Руен. Сигналът е бил подаден на 31 юли сутринта. В групата, която достига до него е имало лекар и е оказана долекарска помощ, но е констатирана смъртта му. Предприет е транспорт, съобщава Агенция "Фокус", като се позовава на Планинска спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст .

Планински спасители са участвали в още две акции, свързани с инциденти през изминалото денонощие.

В Пирин е подаден сигнал през системата 112 в 13.00 часа за 23-годишно момиче с травма на крака в района между хижа Синаница и Синанишка порта. В акцията участват 11 планински спасители от отряда в град Сандански. Акцията по транспортирането на пострадалата продължава 12 часа.

През системата 112 снощи към 20.30 часа е подаден сигнал за автомобил, попаднал в дере по време на офроад приключение в райна между Рилския манастир и хижа Македония. Първоначалната информация е за мъж с тежка черепно-мозъчна травма и в безсъзнание. Планински спасители костатират смъртта на мъжа. Другите в автомобила са с леки травми и охлузвания. Според Планинска спасителна служба починалият мъж е шофирал автомобила.
 
 
 Агенция "Фокус"
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »