Премиерът трябва да е зависим от тези, които са го избрали в НС, смята Проданов от БСП

Премиерът трябва да е зависим от тези, които са го избрали в НС, смята Проданов от БСП
A A+ A++ A

"Пламен Николов е комуникативен и диалогичен човек с добри идеи. Това са първите ми впечатления от него при първата ни среща. Мажоритарният вот е темата, по която БСП се разминава с ИТН". 

Това каза пред БНР Христо Проданов, зам.-председател на парламентарната група на "БСП за България". 

Проданов посочи, че левицата иска смяна на модела и връщане към устоите на Конституцията, според която България е парламентарна република, "там се вземат законодателните решения, там се контролира изпълнителната власт": 

"Не съм съгласен, че министър-председателят трябва да е независим, той трябва да е зависим от тези, които са го избрали в парламента, и от тези, които го подкрепят политически... Корумпираното управление на ГЕРБ трябва да се изчисти, за да може да се започне наново, не можеш върху пясъци да строиш небостъргачи. Трябва здрава основа, върху която да се изгражда българската държавност, която беше разрушена през последните 12 години по време на управлението на Бойко Борисов". 

 В предаването "Неделя 150" Христо Проданов подчерта, че под някаква форма трябва да има писмено споразумение между различните партии или двустранни споразумения между мандатоносителите. 

"По-лесно е така да се работи и е отговорно пред българските граждани... За отговорно и открито управление е важно да има нещо разписано". 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »