Плевнелиев: ИТН излъгаха избирателите си, казаха, че са против статуквото, а работят с БСП

Плевнелиев: ИТН излъгаха избирателите си, казаха, че са против статуквото, а работят с БСП
A A+ A++ A

Хората се изнервиха от ситуацията, в която се намираме. Вероятно ще се съгласите, че изгубихме нормалността и живеем в усещане за хаос. Именно затова държавният глава трябваше да отсече. Това коментира бившият президент Росен Плевнелиев в ефира на бТВ във връзка с връчването на мандата на президента Румен Радев на "Има такъв народ".

"Битката в България е между демократи и популисти. Всичко, което виждаме днес е доказателство на абсурда на популизма, с който живеем. България падна в плен на популизма и ние виждаме резултатите. Водят се битки кой да дойде на власт, кой да бъде изчегъртан. Елитът е неспособен да даде решение по дългосрочните приоритети - за доказателство избори до дупка. Нямаме план, последни сме по ваксинация, разделени сме дори и по тази тема. Ние сме свидетели на разпад на държавността, което се случва във всяка държава, управлявана от популисти", допълни Плевнелиев.

"Вчерашният ход е доказателство на агонията от управляваната от популисти държава, при която един световно неизвестен симпатичен човек отишъл на някакво интервю за министър-председател и години по-късно е посочен от телевизионен водещ и неговите сценаристи да бъде министър-председател", каза още той.

„Това са все ляво ориентирани популисти. Как така се оказа в последните дни, че БСП и ИТН има пълно съвпадение. Има такъв народ излъгаха избирателите, защото казаха, че са против статуквото. Отиваме към ляво правителство на популисти. Големият  въпрос е какво ще прави ДБ. Левите популисти ще вземат властта със съдействието на популиста Румен Радев“, категоричен е Плевнелиев.

„Ще станем свидетели на липса дори на коалиционно споразумение. Това е манипулация за народа. Големият въпрос е какво ще направи Христо Иванов. Ще имаме ляво управление на ИТН, БСП и Мая Манолова“, каза още той.

„Още преди време ми светна лампата, когато внедрени агенти от ДС като политолози и социолози излязоха по телевизията и прогнозираха победа на ИТН. Тогава ми стана ясно какво ще се случи“, обяви той.

„При всички случаи трябва да изкарат до догодина, заради своя идол Румен Радев, защото са важни президентските избори. Затова ще се направи правителство, което да издържи 1-2 години, след което то ще бъде изметено“, прогнозира още Плевнелиев.

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"