Централни хали в София се превръщат в обект на търговската верига

Централни хали в София се превръщат в обект на търговската верига
A A+ A++ A

"Кауфланд“ ще вложи 50 милиона лева за реконструкцията на Централни хали в София, превръщайки ги в обект на търговската верига, но те ще продължат да носят това име и сградата няма да бъде брандирана. Това съобщиха от веригата по време на пресконференция днес.

Все още няма технически проект за реконструкцията, но е направено пълно техническо обследване и са установени пукнатини по фасадата, корозия на носещи части и ред други неща, които изискват пълен ремонт. Той ще бъде съобразен със статута на сградата като паметник на културата и когато бъдат довършени преговорите със собственика на сградата – израелското дружество "Аштром“, ще се изготви подробен технически проект, който ще се съгласува с институциите, казаха от веригата.

Засега е предмет на конфиденциалност какъв характер има договорът и за колко време ще се подпише. Те не са собственик в момента Тя няма да бъде брандирана, т.е. се изключва възможността върху фасадата да има големи надписи с търговската марка. Същевременно вътре ще се продават обичайните стоки, които се продават в "Кауфланд“, не е предвидено този търговски обект да е по-различен и да се продават луксозни или гурме стоки.

#Централни хали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »