ГЕРБ внасят искане за нова комисия, изясняваща строителството на „Буджака“ и спешни промени в Изборния кодекс

ГЕРБ внасят искане за нова комисия, изясняваща строителството на „Буджака“ и спешни промени в Изборния кодекс
A A+ A++ A

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася предложение за сформиране на нова анкетна комисия.

Тя ще има за цел да установи дали е извършвано незаконно строителство в местността „Буджака“ край Созопол.

"Искаме комисията да установи кое правителство и кога променя защитената територия там и позволява да се застроява местността, като така се нанасят непоправими щети на околната среда", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя отказа да каже дали искането за комисия е направено заради къщата на Иво Прокопиев край морския бряг. Но, обясни, че ще очакват тя да бъде подкрепена от останалите партии в Народното събрание.

ГЕРБ-СДС обявиха още, че внасят спешни промени в Изборния кодекс, с които се позволява във всички секции - в страната и в чужбина, да може да се гласува както машинно, така и с хартиена бюлетина. Това няма да засегне гласуването в домовете за възрастни хора, подвижните урни и други специализирани институции за предоставяна на социални услуги, където няма машинен вот.

В секциите в чужди държави, които не са членове на ЕС, да се допуска машинен вот, само ако могат да се осигурят технически лица - български граждани, които да обслужват машините, предвиждат други изменения. За секциите в ЕС следва да се допусне машините да бъдат обслужвани и от лица, граждани на съответните държави, които обаче задължително да владеят български език.

Проектът предвижда също техническите устройства за машините и софуерът да бъдат изцяло собственост на българската държава.

#ГЕРБ #Буджака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"