Франция, Гърция и Италия въстанаха срещу задължителната ваксинация

Франция, Гърция и Италия въстанаха срещу задължителната ваксинация
A A+ A++ A

Във Франция, Гърция и Италия през последните дни имаше сериозни протести срещу задължителната ваксинация на определени групи от хора, както и срещу задължението за сертификат за отрицателен тест за коронавирус при посещение на обществени места. Над 160 000 души протестираха във Франция, а в Гърция искат оставката на премиера Мицотакис.

В Италия през уикенда имаше протести в над 80 града. Те ще продължат и утре, и вдругиден. Те са предизвикани от решението на италианското правителство от 6-ти август да се въведе достъп до обществени места единствено на хора, които имат „зелен сертификат”. Мерките от решението ще бъдат още по-строги в края на август. От тогава хора без такъв сертификат няма да бъдат допускани до влаков, кораби и обществен транспорт. Задължителна ваксина ще се изисква и за работещите в публичния сектор, както и за тези и в сферата на образованието.

В продължение на една седмица протестиращи се събират в центъра на Атина. Те искат оставката на Мицотакис. Те не са съгласни с решението на правителството за задължителна ваксинация, която към момента се въвежда за всички, които работят в държавния и частния сектор в здравеопазването, както и в домовете за стари хора, пише Нова телевизия.

#ваксина #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »