Рашков: Прокуратурата осигурява на Божков възможността да пребивава необезпокояван извън страната

Рашков: Прокуратурата осигурява на Божков възможността да пребивава необезпокояван извън страната
A A+ A++ A

Прокуратурата осигурява на Васил Божков възможността да пребивава необезпокояван извън страната. Това заяви пред журналисти в Народното събрание служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков, по повод съобщението от вчера на спецпрокуратурата. Оттам обявиха, че издирваният бизнесмен, който е в Дубай има обвинение и за това, че е организирал бунтове по време на протестите миналата година и опит за преврат.

"Вчера прокуратурата по най-странен за мен начин обяви, че по отношение на Васил Божков е повдигнато обвинение по чл. 95 от Наказателния кодекс. Това означава, че този човек вече е обвинен в едно политическо престъпление, щом е обвинен, възниква въпросът доколко една екстрадиция, поискана вчера, ще се реализира, тъй като по дефиниция нито една цивилизована страна не предава искани лица за политически престъпления.", заяви Рашков. 

Оттам възниква въпросът - желае ли българската прокуратура да го приведе в страната, за да се извършват с него процесуално-следствени действия или по този начин завинаги осигурява възможност на Васил Божков да пребивава извън България необезпокояван“, посочи той.  

#Рашков #Божков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »