Откриха над 20 мигранти във фалшив банков бус край Китен

Откриха над 20 мигранти във фалшив банков бус край Китен
A A+ A++ A

22-ма незаконни мигранти, скрити в бус с логото на банкова институция са били заловени от граничари в понеделник. Това съобщиха от "Гранична полиция". На 20 юли при специализирана полицейска операция служители на ГПУ - Царево спрели за проверка близо до Китен автомобил „Фолксваген Транспортер“ с неистински регистрационни табели и лого на банкова институция, управляван от български гражданин.

При последвалата инспекция в товарния отсек на превозното средство граничните полицаи установили 22 незаконни мигранти без документи за самоличност - 13 мъже, осем жени и дете, по техни данни граждани на Сирия и Ирак. Установено е, че микробусът е собственост на частно лице, а неистинските табели дублират реално съществуващи - собственост на банковата институция, която няма никакво участие в случая.

Водачът и шофьор на лек автомобил, засечен в близост до микробуса, са задържани в ГПУ - Царево. Образувано е досъдебно производство за каналджийство. На двамата мъже е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа с прокурорско разпореждане, те ще бъдат приведени в следствения арест в Бургас. Незаконните мигранти ще бъдат настанени в СДНВЧ - Любимец. Работата по случая продължава.

Същия ден гранични полицаи ГПУ - Ивайловград спрели за проверка в района на село Планинец товарен автомобил „Форд Транзит“, шофиран от 24-годишен мъж от Софийска област. В каросерията на камиона са установени 24 незаконни мигранти (20 пълнолетни и четирима непълнолетни), без документи за самоличност, по техни данни афганистански граждани. Уведомена е районната прокуратура. Шофьорът и чуждите граждани са задържани, образувани са бързи производства.

Снимка: Гранична полиция

 
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »