Нови правила за влизащите у нас

Нови правила за влизащите у нас
A A+ A++ A

От днес влизат в сила нови правила за влизащите у нас от страни в „червената зона“. Всеки български гражданин, който не представи на органите на граничния здравен контрол отрицателен резултат от тест за коронавирус, направен до 72 часа преди влизането в страната или сертификат за ваксинация, подлежи на 10-дневна карантина. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. 

От днес със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров се актуализира списъкът на държавите по цветови зони и на държавите

От днес със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров се актуализира списъкът на държавите по цветови зони и на държавите, за които е налице информация за установена значителна негативна промяна в епидемичната ситуация.

В „червена зона“ вече попадат и Република Кипър, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Испания, Фиджи и Емирство Кувейт. Гражданите на тези страни няма да бъдат допускани на територията на България. Забраната е валидна и за туристите от тези страни. Изключение се прави само за българските граждани, пристигащи от там. 

#нови правила

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »