Нов горещ ден, на места живакът ще удари 38 градуса

Нов горещ ден, на места живакът ще удари 38 градуса
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток, по долината на Струма - от юг. След обяд и вечерта над крайните западни райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми, не са изключени и градушки. Остава горещо с максимални температури между 33° и 38°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен, по най-високите части - северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 22°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 2 мин. и залязва в 21 ч. и 3 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 1 мин. Луната в София изгрява в 11 ч. и 27 мин. и залязва в 0 ч. и 22 мин. след полунощ на 16.07 Фаза: два дни преди първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"