Майката на сварения при 140 градуса по целзий затворник-страшилище Горан Горанов с потресаващ разказ за надзирателите

Майката на сварения при 140 градуса по целзий затворник-страшилище Горан Горанов с потресаващ разказ за надзирателите
A A+ A++ A

Майката на страшилището от Бургас - Горан Горанов, Сашка Горанова, иска ефективна присъда за двама служители на затвора в морския град. Тя яростно нападна двамата постови надзиратели Стилиян Карчев и Ангел Мавров от Затвора в Бургас, като ги обвини, че са виновни са гибелта на сина й, който издъхна буквално сварен при около 140 градуса по Целзий в карцера. По време на съдебните гледания по делото за причиняване на смърт по непредпазливост, почернената Сашка Горанова поиска ефективни присъди за служители на реда в сградата за лишени от свобода.

За Мавров тя настоя да бъде пратен зад решетките за срок до 5 години, тъй като той държал връзката с ключове за килиите и не е отговорил на виковете за помощ на Горан, а за Карчев посочи, че наказание от 2 години ще са достатъчни да разбере в какъв ад е бил държан спортистът по борба. Експертизата показала, че е възникнала повреда в парната инсталация в килията, имало е изтичане на водна пара, температурата е скочила драстично до 140 гладуса по Целзий и буквално е сварила ексгарда.

Припомняме, че Стилян Карчев и Ангел Мавров са били на смяна на 25 март 2017 година и са обвинени, че по непредпазливост са причинили смъртта на Горан, който е бил в наказателна килия, тип карцер, във II зона на затвора. Те са забелязали парата, която е излизала от килията на затворника вследствие от авария в парната система, но не са предприели никакви мерки да изведат Горан от помещение 228 и са го оставили да се свари при 140 градуса при Целзий. Смъртта на ексгарда е настъпила в следствие на термична травма – заради изтичането на водните пари са попарени дихателните пътища, получил е дехидратация, както и изгаряния на 53% от кожата на главата.

Ето какво разказа майката на Горан:

Горан не е престъпник. Когато видях белезите по главата му, сърцето ми се обърна. На видеозаписите видях как Мавров си играе с палката, докато синът ми вика за помощ. Страх го е било да отвори ли? Карчев също е виновен, аз го мислих за мъжкар, но и той не си е свършил професионално задълженията. Обвиняват старшия дежурен надзирател, който не им наредил да отворят, защото Горан бил агресивен спрямо него някога в миналото.

Погребах детето си, не знаете какво е това. Не можем да живеем нормално вече, целият свят се обърна, а те с цел да се отърват от обвиненията искат да го очернят, но камерите показват всичко. Ако той беше на ваше място – с голи ръце щеше да ви извади от килията. Горан се хранеше по европейски и американски вкъщи, а там са го държали без стол, маса и храна не са му давали.

Активен спортист е държан в клетка, в кучешки условия. Ходил е по състезания в Турция и Румъния, където е прославял държавата ни и е развявал българския флаг. Така ли е трябвало да се държат с него?! Винаги се е държал добре с хората, които го уважават и им е помагал. Когато го нападат, спорният му дух се обажда и става малко по-агресивен. За да няма загуба на тепиха, значи е можел да преценява какъв човек седи срещу него. Той можеше да преценява психиката на другите. На записите видях тръбичката, с която се е опитвал да си поеме въздух, последният му миг живот. Не вярвам, че той е изкъртил парното, аварията е била седмица преди това. Експертизата показва, че няма как човек да измъкне със свободни ръце радиатора при 107 градуса по Целзий. Искам ефективна присъда за Мавров от 5 години, а за Карчев – 2 години.

#Горан Горанов #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"