Джо Байдън поздрави Румен Радев и Кирил Петков за ”Три морета”

Джо Байдън поздрави Румен Радев и Кирил Петков за ”Три морета”
A A+ A++ A

САЩ ще бъдат ваш верен партньор във всяка крачка, включително в инвестирането по прозрачен начин и изкореняването на корупцията. Това заяви президентът на Джо Байдън във видеообръщението си към участниците в откритата днес в София Шеста среща на върха на Инициативата "Три морета", в която участват 12 държави.

Предлагаме ви текста на неговото обръщение:

 

"Здравейте,

Съжалявам, че не мога да бъда с вас, но споделям силната подкрепа от САЩ на Итнициативата "Три морета". Благодаря на президента Радев и министър Петков като домакини на тази важна среща на върха.

Има огромен потенциал за увеличаване на сътрудничеството и свързаността в тази група. Това ще засили сигурността и просперитета на района и, честно казано, ще е от полза за света.

САЩ ще бъдат ваш верен партньор във всяка крачка.

Споделяме ангажимента да се продължи подобряването интегрирането и взаимната свързаност. Това може да ви обвърже още по-близо с европейските институции, постигайки целта за единна, свободна и мирна Европа.

Заедно ние доказваме как демокрацията може да е водеща с ценностите си в името на това да отговори на нуждите на хората. И в пандемията от COVID-19 да изградим по-устойчиви и жизнени икономики. Да инвестираме в инфраструктура, и то по прозрачен начин, включително чрез инициативата за възраждане на един по-добър свят и да изкореним корупцията, която краде за твърде много народи шанса им да успеят.

Като работите заедно, вие също така засилване своя суверенитет, развивате енергийната сигурност и правите така, че всички хора в района да се конкурират и да успяват в икономиката на XXI век.

Така че очаквам да работя с всички вас за изграждане на един по-безопасен и силен свят. Един свят, в който изнудването и заплахите не се използват, за да принуждават, а дезинформацията и кибератаките не се използват за манипулации.

Можем да го постигнем! Можем, ако го правим заедно.

Благодаря и на добър час!"

 

Превод и източник: "ДНЕВНИК"

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"