Стефан Янев: Глаувайте свободно и без страх! Време е за непопулярни решения

Стефан Янев: Глаувайте свободно и без страх! Време е за непопулярни решения
A A+ A++ A

Служебният премиер Стефан Янев направи предизборно обръщение към народа и към партиите и коалициите по повод предстоящия парламентарен вот в неделя.

Той използва откритата част в началото на днешното заседание на Министерския съвет, за да обяви посланието си.

Янев призова гражданите да гласуват "свободно, отговорно, осъзнато и без страх". Той подчерта, че служебното правителство полага усилия да се осигури честността, прозрачността и автентичността на вота, като благодари на МВР и останалите правохранителни институции, ангажирани с процеса.

Работата по предотвратяване на купения и контролиран вот вече давала резултати, което било основание гражданите да се чувства сигурни и да дадат своя глас без притеснение. 

„Призовавам и политическите партии и коалиции да бъдат отговорни в изборния процес, да загърбят популизма и пиар акциите и да подходят национално отговорно, защото се опасявам, че предстоят трудни времена, и бъдещото разположение на силите в парламента... трябва да формират едно стабилно мнозинство и стабилно подкрепено правителство, което да е в състояние да взима непопулярни решения и да провежда реформи“, добави премиерът.

По думите му, в основата на бъдещото управление трябва да бъде икономическата доминанта, така че България да получи своята възможност да развива икономически потенциала си в интерес на цялото общество.

Янев призова партиите да чуят гласа на хората и техните идеи и да се опитат да ги "имплементират" в подходящи политики. 

 

#Стефан Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »