Ето тези неща трябва да предприемете, за да спасите колата си в адските жеги

Ето тези неща трябва да предприемете, за да спасите колата си в адските жеги
A A+ A++ A

За да не заглъхне вашият автомобил просто ей така насред пътя, а пътниците да не се изпекат живи в салона, е необходимо отрано да подготвите вашето транспортно средство за големите жеги.

За целта е необходимо да налеете фреон в климатика и задължително да проверите работата на двигателя, съветва автомобилният експерт Дмитрий Славнов.

Експертът смята, че универсално хапче за вашата кола не съществува. За съжаление, няма да е възможно, да подготвите колата за големите жеги, например, още в края на зимата или през пролетта.  

Всички манипулации се правят за ден-два преди началото на жегите. Затова е важно да се следи прогнозата за времето. 

Проверка и допълване на течността за охлаждане

При високите температури през летния период трябва да се предприемат някои мерки, които ще помогнат на вашата кола да работи нормално. Както казва експертът, в началото на лятото трябва да се провери нивото на антифриза. Това е необходими, за да не "заври" вашият автомобил. Напомняме, че антифриз трябва да се сипва в колата, когато тя е под лек наклон - предната ѝ част трябва да е леко по-нависоко от задната. 

Зареждане на фреон в климатика 

За да не се изпекат от жегата пътниците в салона, трябва да се провери и нивото на фреона в климатика на колата. Въпросната процедура може да се направи и зимата, когато климатикът се включва, за да не изсъхнат уплътненията на системата. 

Почистване на радиатора 

За да може двигателят своевременно да се охлажда, радиаторът трябва да се почисти своевременно. Ако предстоят жеги, трябва отрано да се отиде на автомивка и радиаторът добре да се измие. 

Приборът за охлаждане на двигателя с вътрешно горене по време на движение на колата се набива с насекоми, пух от тополите, мръсотия, които пречат на нормалното охлаждане на двигателя. 

В резултат колата може да заглъхне заради прегрят мотор. Ако времето е ветровито, по-добре не паркирайте колата близо до дървета, особено ако виждате, че върху нея може да паднат сухи клони. 

#жега #кола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »