Ани Владимирова: Индексът на щастието при българина се е покачил

Ани Владимирова: Индексът на щастието при българина се е покачил
A A+ A++ A

Нямаме представа какви са впечатленията, които се трупат в обществото. Индексът на щастието при българина се е покачил. Това е свързано не с повишаване на доходите, а с намаляването на разходите. Имаше покачване на субективното лично щастие. Това заяви психологът Ани Владимирова по време на среща в Министерски съвет, организирана от министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров за хода на ваксинационната кампания в страната.

Според нея посланията за ваксинация, които са нетаргетирани, няма да свършат работа. Тя се обърна към представителите на религиозните общности като каза, че при тях успехът ще е най-голям, защото там има авторитет. По думите на Владимирова каналът на медиите е най-девалвирал.

Проф. Соня Карабельова, председател на дружеството на психолозите и декан на Философски факултет на СУ, уточни, че най-важното, с което трябва да се справим е разнопосочността на посланията: „Това е основното, което кара хората да не се ваксинират. Това е в основата да има толкова малко ваксинирани“. Тя даде пример с ваксиниране на деца над 12-годишна възраст в други държави. Деканът се обърна към участниците с думите:„Университетите са затворени. Дали ще бъде така и следващия семестър?“

#щастие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »