ВИДЕО Цяла Северна Корея плаче за своя вожд Ким Чен Ун

ВИДЕО Цяла Северна Корея плаче за своя вожд Ким Чен Ун
A A+ A++ A

Драстично отслабване на най-свирепия диктатор в света - Ким Чен Ун е потресаващо за всички в Северна Корея. Те са с разбито сърце от очевидната загуба на тегло на вожда. Това заяви неидентифициран жител на Пхенян, цитиран в строго контролираните държавни медии в страната, след като гледа наскоро видеозаписи на Ким, предава Ройтерс.

Редкият публичен коментар за здравето на Ким идва, след като в началото на юни чуждестранни анализатори отбелязваха, че автократичният лидер, за когото се смята, че е на 37 години, изглежда е отслабнал значително.

"Виждайки уважавания генерален секретар (Ким Чен Ун) да изглежда изнемощял, това разбива сърцето на нашия народ толкова много", каза мъжът в интервю, излъчено от държавната телевизия KRT в петък.

"Всички казват, че сълзите им текат", каза той.

В клипа, който Reuters не може да провери независимо, жителите на Пхенян бяха забелязани да гледат голям екран на улицата, показващ концерт, на който присъстваха Ким и партийни служители след пленарно заседание на Корейската работническа партия.

Предаването не предостави никакви подробности за това, какво е довело до загуба на тегло.

Когато Ким се появи отново в държавните медии през юни, след като почти месец не беше видян публично, анализатори от NK News, базиран в Сеул уебсайт, който наблюдава Северна Корея, отбелязаха, че часовникът му изглежда е прикрепен по-плътно от преди около очевидно по-тънката китка на ръката.

#Ким Чен Ун #отслабване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »