208311 статии       |       431 интервюта       |       1527 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.73098| EUR 1.95583| GBP 2.28477|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1

Размер на шрифта:   

Ново 20: Към момента не могат да бъдат извлечени данни от „черната кутия“ на падналия изтребител

25 юни 2021, петък / 16:40; Коментари: 0
Send to Kindle
Ново 20: Към момента не могат да бъдат извлечени данни от „черната кутия“ на падналия изтребител

Регистраторите на изтребителите във родните ВВС не записват глас, а само данните от самия полет. Това обявиха на брифинг в авиобаза Граф Игнатиево, където показаха образец на "черната кутия" на падналия МиГ-29.

При инцидента на 9 юни загина майор Валентин Терзиев.

От думите на специалистите стана ясно, че към момента те не могат да извлекат никаква информация за фаталния край на машината, тъй като са получили устройството увредено. Модулът с паметта е бил пълен с вода и остатъци от петролен продукт.

"В постъпилия вчера при нас регистратор от падналия МиГ-29 имаше нарушение в корпуса и той беше пълен с вода, имаше и остатъци от петролен продукт, който ние мислим, че е керосин", обясни един от инженерите от авиобазата.

От думите им стана ясно, че в него е имало деформации, отсъствал е електрическия съединител и е бил прекъснат лентовия кабел.По тази причина от Граф Игнатиево препоръчват "черната кутия" да бъде изпратена при нейния производител, който единствен може да гарантира, че няма да се загубят съхранените данни.

"Регистраторът не записва гласови комуникации, а параметри които характеризират данните на машината в полет и съдържа данни за простраственото положение на самолета, температурите и тн, но няма в него касети и записи", обясниха още инженерите.

Към момента се правят опити да се установи кой е производителят на устройството, защото изтребителите, които са модернизирани и в Русия и в Украйна са с поставени руски регистратори. За целта се правят опити да се установи връзка с авиационната корпорация "МиГ".

"Черната кутия" не е имала никакви видове маяци като светлинен или звуков, който да позволява да бъде търсена със сонар.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: