Говорителят на ЦИК: Саботаж на изборите със сигурност ще има

Говорителят на ЦИК: Саботаж на изборите със сигурност ще има
A A+ A++ A

ЦИК не може да предотврати масови саботажи с машинното гласуване на изборите. Това заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Той добави, че това е работа на органите на МВР.

“Доколкото виждам от това как върви предизборната кампания, опити за саботаж на изборите ще има. Ще има опити за саботаж в секционни избирателни комисии, ще има в районни избирателни комисии, има такива опити в самата Централна избирателна комисия. Такава е обстановката и тя никак не е лесна, но ние сме поели отговорността да се справим”, посочи Томов.

Секционните и районните избирателни комисии, подобна на ЦИК, се състоят единствено от членове на парламентарно представените партии. В 44-ото Народно събрание БСП и ДПС бяха партиите, твърдо застъпили се за машинен вот. В 45-ото Народно събрание към тях се присъединиха и “Демократична България”, “Изправи се! Мутри вън!” и “Има такъв народ”. ГЕРБ не подкрепиха цялостното машинно гласуване с аргумента, че се ограничават избирателни права. От най-голямата партия у нас внесоха жалба в Конституционния съд срещу промените, като все още се очаква неговото тълкователно решение.

#ЦИК #Цветозар Томов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »