Министър Кацаров: Никога не съм бил антиваксър, това са клевети, аз съм лекар

Министър Кацаров: Никога не съм бил антиваксър, това са клевети, аз съм лекар
A A+ A++ A

Трябва по-добра организация на здравната ни система, много неща могат да се променя. В моя кратък мандат мога да задам само посока. Това заяви в ефира на БНТ здравния министър д-р Кацаров.

"България е в "зелената зона" - с най-ниски показания за разпространението на вируса. Това обаче не бива да ни успокоява, особено при наличието на индийския вариант. Единственият начин да се предпазим си остава ваксинацията. Засега не се налага да има ограничителни мерки. Следим ситуацията и намаляваме периодично мерките и ограниченията. Балансът е много деликатен. Една нова вълна може да ни върне в изходна позиция - както бяхме през пролетта. С 20-25% ваксинирани хора, няма как да паднат ограниченията. В противен случай рискуваме нова вълна.", заяви Кацаров.  

"Никога не съм бил антиваксър, това са клевети, аз съм лекар. Създаде се нагативна нагласа към ваксинацията, не беше организирана своевременно информационна кампания  и сега се стремим да наваксаме. Щабът го трансформирахме в Съвет по ваксинации, защото той беше организиран предимно от служители на администрацията, задачата им е била да организират предимно този процес по получаване, доставка на ваксини, откриване на центрове - това е направено, няма какво повече да се направи. Сега остава да информираме и убедим хората, че ваксината е най-добрият вариант.", посочи здравният министър. 

#Кацаров #коронавирус #ограничения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »