Служители на "Артекс" отново протестират заради спрения строеж на "Златен век"

Служители на "Артекс" отново протестират заради спрения строеж на "Златен век"
A A+ A++ A

Пореден ден на протест на служители от "Артекс" заради спрения строеж на "Златен век". След като вчера недоволствто се проведе пред сградата на Регионалното министерство, днес протестиращите се събират пред централата на ДНСК. 

Искането на служителите е строителството на сградата "Златен век" да продължи. С плакати и каски те са отново под прозорците на ДНСК. Вчера ДНСК окончателно спря строителните дейности заради изтекло разрешително за строеж в началото на тази година. Според "Артекс" обаче то е валидно до 2022 година.

"Административен произвол. Знаете ли какво е да тласкате един строител към инвестиции? Знаете ли какво е да насочвате компания като нашата към строителства и накрая след всички подписи, презаверки, актове и всички законови документи - да му кажете, че не може да строи. Това е да бутнеш един човек по стълбите и да го питаш накъде отива", заяви арх. Пламен Мирянов пред БНТ.

"Това, че строежът е бил спрян и че съдът е разпоредил нещо различно, тоест, свалил е заповедите на ДНСК, не означава, че ние можем в момента да приспаднем тези неща. Приспадането се случва само ако е записан в изричен текст в Закона за устройство на територията. Такъв текст нямаме", посочи пред БНТ директорът на ДНСК Влади Калинов.

#Златен век #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници