Психолог: Това, Което говори Бойко Рашков за случая с Мишо Бирата, не е истина

Психолог: Това, Което говори Бойко Рашков за случая с Мишо Бирата, не е истина
A A+ A++ A

Знам със сигурност, че това, което говори Бойко Рашков за случая с Мишо Бирата, не е истина. Имам чувството, че тези хора са седнали, отворили книгата "Мисленето" на Даниел Канеман книга и са започнали да изваждат примери как можем да бъдем манипулирани.Нямам против целите – повече прозрачност, повече демокрация. Но как да говорим за прозрачност, когато става все по-мътно, все по-неясно Те използват идеите за прозрачност, които народа иска. Това заяви психологът Росен Йорданов в студиото на сутрешния блок на Нова.

Според него всеки вече е изградил мнението си и търси как да го затвърди. "Пресоляването на манджата придобива обратен ефект“.

По темата за закона "Магнитски“ психологът заяви: "Проблемът с корупцията не е само проблем на политическата среда, а на обществото. Ние искаме да запазим тези практики на битово ниво“. Той даде личен пример с това, че е подавал жалби срещу министър Данаил Кирилов заради храната на затворниците.

"Няма да се оправим по този антагонистичен, истеричен и профански начин. Това е предизборна кампания. Диалогът не се води как да станат нещата по-добре“.

 

#Рашков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »