Уволненият шеф на ДАР: Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл

Уволненият шеф на ДАР: Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл
A A+ A++ A

Служебното правителство се грижи всеки ден да дава хляб, кръв и зрелища. Разбира се използвам думата "кръв" метафорично. Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл. Това бяха първите думи на уволнения шеф на ДАР Атанас Атанасов.

"Отстраняването ми е свързано и с координирани действия с един известен бизнемен, който може да е един от пръстите на ръката на Кремъл, но това не е моя работа", допълни той.

Атанасов ще поиска Конституционният съд да се произнесе за уволнението му и ако отсъди, че е неправомерно, може да се стигне до процедура по импийчмънт на президента Румен Радев.

Явно ползването на конституционното право за отпуск се възприема като уронване на престижа. Имах възможност да обясня причините за моя отпуск, които са дълбоко лични и семейни. Нека държавните служители внимават, когато ползват такъв. Това заяви досегашният началник на ДА "Разузнаване" в първия си коментар след отстраняването му. 

Има индикации за диктатура. Става реално смесване между различните власти и институции. 

От 27 години работя за България. Правителството на Борисов беше поредното. Съжалявам студентите на човека със синия поглед, съжалявам, че е преподавател по право. Призовавам ви да се интересувате от темата за руските шпиони. Тя е причината за смяната на ръководните постове напоследък, коментира още той. 

Не страдам от никакви комплекси, работил съм през цялото време за страната и родината, категоричен беше Атанасов. 

#служебно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"