5-годишно дете почина във великотърновската болница, задавило се с колбас

5-годишно дете почина във великотърновската болница, задавило се с колбас
A A+ A++ A

5-годишно дете почина във великотърновската болница. По случая започна проверка, както на прокуратурата, така и на лечебното заведение. Момиченцето е живяло в къща във великотърновското село Водолей. За него са се грижили баба му и дядо му. В неделя здравословното му състояние се влошава. Прието е в Спешна помощ, после в педиатричното отделение, след което се стига до леталния му край.

61-годиният Йордан Асенов се е грижел за своето внуче, тъй като родителите му са в чужбина. Детето е страдало от астма. В неделя следобед е започнало да кашля. Прието е в Спешна помощ, а после в Педиатрията, където е започнало лечението му. По обед детето огладнява.

„Отчупих му кренвирш и салам. Дадох й и минаха 4-5 часа. Към 17 часа дойдоха да й ударят инжекция”, разказва Йордан Асенов. По думите на възрастния роднина, след поставянето на инжекцията детето е започнало да повръща.

„По едно време започна да й излиза една пяна от устата. Викнах, че детето умира. Веднага дойдоха  двама души, които взеха детето. След час, час и половина  ми казаха, че детето е починало”, добави още той.

Според лекарите от великотърновската болница детето е починало от задушаване с храна.

„Вероятно при повръщането детето е аспирирало повърнатите материи. В ходът на реанимационните действия от трахеята са извадени голямо количество от тези недосмляни продукти. Вероятно това е причината, но нека да не избързваме”, обясни медицинският директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“д-р Галина Гарева.

Роднините на починалото дете отхвърлят тази версия. По случая от болницата е назначена вътрешна проверка. Образувано е и досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура във Велико Търново.

#дете #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »