Манолова даде на Рашков документи за незаконно подслушване

Манолова даде на Рашков документи за незаконно подслушване
A A+ A++ A

Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова внесе "сигнали с доказателства за корупция, нагласени обществени поръчки, за незаконно подслушване, за купуване на гласове, за заплахи на длъжностни лица" при министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Пред вътрешното ведомството Манолова заяви, че предоставят документи, от които става ясно, че активисти на "Изправи се. БГ" са били подслушвани месеци наред. 

По думите й другите сигнали са за купуване на гласове в София, заплаха за убийство на кметицата на село Славовица  Галя Игнатова, която е от "Изправи се. БГ" и за упражнен натиск от областен управител кой да спечели обществена поръчка. Друг сигнал, който е внесен при Рашков, е за корупционни схеми в дърводобива и енергетиката. 

"Освен за натиск върху политически опоненти на Борисов, подозираме, че тези СРС-та могат да бъдат използвани за сглобяване и съчиняване на компромати. Това е безобразно и има нужда от сериозни законови промени. В следващия парламент ще предложим анкетна комисия, която да извади цялата истина за използването на
СРС", каза тя. 

Според нея заплахата за убийство на Галя Игнатова е, защото е "попречила на изсипване на огромно количество боклук на незаконно сметище от представител на ъндърграунда и партиен функционер". 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"