Земеделският министър смени шефовете на "Напоителни системи"

Земеделският министър смени шефовете на "Напоителни системи"
A A+ A++ A

Министърът на земеделието проф. Христо Бозуков продължава с кадровите промени в подопечните му агенции и дружества. "С протоколно режение на министъра са освободени досегашните членове на управителния съвет на "Напоителни системи" ЕАД Снежина Динева, Пламен Иванов и Силвия Русинова. До провеждане на конкурси за членове на органа на управление на дружеството на техните места са назначени съответно Димо Чопков, Георги Стоянов и Ангел Ангелов", съобщиха от министерството.

Причина за смяната са усановени нередности от извършения одит в "Напоителни системи", както и организационни пропуски в управлението на дружеството. От аграрното министерство обаче не дават повече информация какви нередности е констатирала одитната проверка, започнала на 25 май 2021 г.

Служебният министър Христо Бозуков коментира преди дни пред БНР, че обмисля смяна на ръководството на дружеството заради множество нарушения. Тогава той посочи: Най-дребното – извършен е ремонт на автомобил, който е собственост на майката на директора на "Напоителни системи", за около 2800 лева, за сметка на предприятието", каза Бозуков. Този автомобил изпълнителният директор Снежина Динева използвала като служебен. Министърът посочи още, че дружеството има и несъбрани от години задължения за около 4 милиона лева, издадени на база на съдебни решения, Както и изтеглен неизгоден кредит за 13 млн. лв. от Инвестбанк. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »