215285 статии       |       463 интервюта       |       1538 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.85545| EUR 1.95583| GBP 2.31733|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТО

Размер на шрифта:   

„Почетен посланик на Новините 2020“ в категория Култура е Катя Костова, Арт Театър Берлин

8 юни 2021, вторник / 08:19; Коментари: 0
Send to Kindle
„Почетен посланик на Новините 2020“ в категория Култура е Катя Костова, Арт Театър Берлин
Почетен посланик на Новините 2020, категория Култура: Максим Бехар, Катя Костова, Даниела Кетенлиева

Катя Костова, създател и директор на ArtTheatre Berlin, бе отличена с наградата „Почетен посланик на Новините 2020“ в категория Култура, в ежегодната класация на една от най-големите български англоезични медии – Novinite.com.

Наградата ѝ връчи изпълнителният директор на NoviniteGroup, Даниела Кетенлиева, която поздрави победителката в категория Култура и ѝ пожела да продължава да промотира българския театър зад граница, както и успехи в следващите начинания.

Катя Костова благодари за специалната награда и потвърди, че тепърва предстоят още проекти свързани с представянето на българската култура в Германия. До няколко месеца ще съобщи за ново събитие, което ще се провежда в Берлин.

Церемонията по връчването на наградата се състоя в офиса на M3 Communications Group, Inc., където Максим Бехар, главен изпълнителен директор на агенцията също поздрави Катя Костова и пожела повече такива личности за България.

За Катя Костова:

Родената в Пещера българка заминава със семейството си в Германия преди близо 20 години. Отдава се на любовта си към театъра почти веднага след установяването си там, но като странично занимание, а не като дейност, чрез която изкарва прехраната си. Започва да организира постановки на български спектакли, концерти и литературни четения на български автори пред българската диаспора. Финансира начинанията си изцяло със собствени средства, а прехраната си изкарва с много труд. Въпреки това, нищо не може да я спре да следва магията на театъра, на която е подвластна още от ученическите си години.

Всъщност, идеята да популяризира активно българския театър в Германия се ражда преди близо 5 години по време на изложба в Българския културен институт. Сърцето й трепти за българските творци, театър, филми, музика, книги. И така любимият й ArtTheatre става все по-утвърден, организира турнета из Германия и изпълнява все по-добре една от новите цели, поставила си Катя Костова – публиката да се научи да прави разлика между стойностно изкуство и халтура. Последното й начинание е постановките да започнат да се представят със субтитри, за да може и германската публика да оцени по достойнство българския театър.

 ----------------------------

За 20-та поредна година, Novinite.com, най-голямата англоезична информационна агенция в България, връчва наградите “Личност в Новините“.

Българските лекари бяха избрани за победители в ежегодния конкурс „Личност в Новините 2020“.

По традиция, NoviniteGroup връчват и Специална награда за изключителни глобални постижения.

Категорично, победителите в тази категория са Стефан и Максим Иванови, на които се присъжда Специална награда за изключителни глобални постижения през 2020-та година.

Награда „Почетен посланик на Новините 2020“ в категория „Бизнес“ се присъжда на Виолина Маринова за цялостен принос в банковото дело.

В категория „Култура“, „Почетен посланик на Новините 2020“ се присъжда на създателя и директор на ArtTheatre Berlin, Катя Костова.

В категория „Спорт“ званието „Почетен посланик на Новините 2020“ се присъжда на небезизвестния Кубрат Пулев.

Победителите в "Личност в Новините 2020" можете да видите тук.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: