Извънредно! Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат, намекна, че ще се бори за президент

Извънредно! Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат, намекна, че ще се бори за президент
A A+ A++ A

Слави Трифонов обяви, че няма да присъства в депутатските листи на своята партия Има такъв народ за предсрочния вот. Той даде да се разбере, че ще контролира случващото се извън НС. Още по-любопитното е, че намекна, че ще носи отговорност за партията и страната от "една друга институция"...

Дали иде реч за президентската такава или Дългия има предвид нещо друго - нека всеки сам направи извод като прочете декларираното от Слави 1:1:

Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно.

В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно.

И това, че аз и моите колеги създадохме партия „Има такъв народ“ въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва.

Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят.

Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.

#Слави Трифонов #Има такъв народ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"