Съдът в Пловдив удари дъното! Вижте как зверски бияч трепе възрастен мъж, а накрая се отървава с глоба 1500 лева

Съдът в Пловдив удари дъното! Вижте как зверски бияч трепе възрастен мъж, а накрая се отървава с глоба 1500 лева
A A+ A++ A

Побойник, който дълго време налага портиер в пловдивска фирма с тупаници, ритници, по брутален начин, привежда го в безпомощно състояние, ттръгва си, а после пак се връща и удря, се отърва със смешна глоба от 1500 лева. Побояъ е толкова тежък, че жертвата не може да запази равновесие, няколко пъти пада и видимо е в много лошо положение.

Въпреки това биячът се е отървал само с глоба от 1500 лева, наложена му от Районния съд в Пловдив.

Съдът го е признал за виновен за това, че на 20.01.2021 година в Пловдив, по хулигански подбуди е причинил другиму - на Б. К. Х. разстройство на здравето, изразяващо се в разкъсно-контузни рани по лицето (две на брой) и на горната устна (една на брой), разклащане на зъби, наложило поставяне на шина – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

На основание чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 1 от НК вр. чл. 78 А, ал. 1 от НК,  на 14.05.2021 г. съдът го е освободил от наказателна отговорност, като му е наложил административно наказание "глоба“ в размер на 1500 /хиляда и петстотин/ лева.

Виновникът е длъжен да заплати и сумата от 566 /петстотин шестдесет и шест/ лева, представляваща разноски по досъдебното производство, по сметка на ОДМВР – Пловдив в полза на Държавата.

Решението е подлежало на обжалване и протест в 15-дневен срок, но такова не е имало.

#побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »