Служебният кабинет: Прокуратурата пали война на институциите със силовото си нахлуване в МВР

Служебният кабинет: Прокуратурата пали война на институциите със силовото си нахлуване в МВР
A A+ A++ A

От името на служебното правителство говорителят Антон Кутев направи изявление в Министерски съвет, с което се предупреждава за война между институциите.

По думите му то е във „връзка със засилената активност на прокуратурата от последните дни“.

"Както знаем, на разпит в прокуратурата бяха извикани новият директор на БОП точно два дни след като беше назначен, новият председател на ДАНС - на следващия ден след като беше назначен; заместник-председателят на ДАТО - той беше извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и г-н Папалезов - служител на Главна дирекция "Национална полиция", като му бяха направени личен обиск и претърсване в жилището, без преди това да му е повдигнато обвинение. Разпитван е бил и като свидетел - което е важно. Виждаме как след президентската институция прокуратурата влиза със сила и в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите. В период на служебно правителство, когато законодателната власт не работи, виждаме опити прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт", заяви Антон Кутев.

Той добави: "Ние подкрепяме всички усилия да се преследват виновните според закона, но сме разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи. Призоваваме всички институции да проявят разум и да работят единствено за издигане на държавността и правовия ред в България."

#МВР #прокуратура #служебен кабинет #Антон Кутев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"