Стават ясни новите мерки в подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)

Стават ясни новите мерки в подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Работим активно, за да се направи програма за възстановяване на бизнеса. Това заяви служебният министър на финансите Асен Василев.

„Още преди да влезем ние като правителство е започнато да се дърпа от пера, които не са предвидени за тази цел", каза още той.

 

„Структурно бюджетът към началото на май вече има сериозни проблеми и трябва да се дърпат пари от разнообразни места, за да се покриват нуждите на бизнеса, здравеопазването и подпомагането на пенсионерите”, допълни Василев.

„Това, което успяхме да направим, е да намерим буфери по различните министерства, така че да се намалят разходите основно за персонал на министерствата, с които да се подпомогне мярката на пенсионерите за следващите месеци. Работим активно и търсим ресурси за това”, посочи той.

"Подпомагаме бизнесите да заработят ритмично. В тази насока е и мярката, която ще обявим днес. Бизнесите, които разчитат на туристи от чужбина са най-силно засегнати заради все още неуточнените правила за влизане в държавата", посочи министър Василев. 

„Моя основна грижа е да минимизирам ефектите на пандемията върху учителите и учениците. Това означава, че ще дадем на 30 хиляди ученици – основно, но и на учители, да посетят по определен ред туристически места и хотели. Това ще стане чрез туроператорите. Така в продължение на една седмица те ще летуват безплатно и в същото време ще се помогне на туристическия бизнес", заяви от своят страна министърът на образованието Николай Денков.

#бизнес #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »