УЕФА стартира дисциплинарни производства срещу Реал М, Барса и Юве, май ще ги извади от евротурнирите

УЕФА стартира дисциплинарни производства срещу Реал М, Барса и Юве, май ще ги извади от евротурнирите
A A+ A++ A

УЕФА обяви, че са „започнати дисциплинарни производства срещу Реал Мадрид, Барселона и Ювентус поради потенциално нарушение на правната рамка на УЕФА“ след противоречията около Суперлигата.

Споменатите клубове на практика бяха инициаторите на Суперлигата, проект, който не оживя, въпреки че преди това 12 отбора бяха готови да направят собствена лига, която да бъде отделена от УЕФА.

Много клубове се отказаха от участието си в Суперлигата под голям натиск, но не и Ювентус, Реал Мадрид и Барселона, поради което сега ги грози тежко наказание.

„След разследване от етичните и дисциплинарните инспектори на УЕФА по така наречения проект „Суперлига“ бяха предприети дисциплинарни мерки срещу Реал Мадрид, Барселона и Ювентус за потенциални нарушения на правната рамка на УЕФА. Допълнителна информация ще бъде наличнаслед време“, съобщиха от централата.

Остава да видим дали и по какъв начин УЕФА в крайна сметка ще накаже трите клуба. Има възможност това да бъде само глоба, но съществува хипотезата, че трите тима могат да бъдат изхвърлени от европейските клубни турнири за период от една или две години.

#УЕФА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »