Събират пари и правят паметник на бургаските медици, които паднаха жертва на К-19

Събират пари и правят паметник на бургаските медици, които паднаха жертва на К-19
A A+ A++ A

В подкрепа на инициативата за изграждане на паметник на бургаските медици, загубили живота си в борбата с К-19, Община Бургас откри банкова сметка, на която всеки, който желае, може според възможностите си да преведе финансово дарение. 

Вече има изготвен проект на скулптурата. Неин автор е известният бургаски творец Никола Станчев. Избрано е и място. Паметникът ще бъде разположен пред Хирургическия корпус на УМБАЛ Бургас.

Първите финансови дарения в подкрепа на инициативата също са направени. Те дойдоха от лекари и ръководители на медицински заведения, които още тъжат за своите колеги, загубили живота си през миналата и в началото на тази година.

В трудния за целия свят период, през който всички все още преминаваме, бургаските медици не абдикираха от своите задължения. Те бяха на работните си места – лекуваха, съветваха, утешаваха. Много от тях се заразиха тежко и починаха. Ако сте на мнение, че заслужават още веднъж нашето голямо благодаря под формата на този паметник, ето номера на сметката, където можете да преведете средства според възможностите си:

ОБЩИНА БУРГАС

IBAN: BG08SOMB91308424151744

БАНКА: ОБЩИНСКА БАНКА АД                           

BIC: SОMBBGSF

Вид плащане: 445100

Основание за плащане : Дарение за паметника на медиците

#паметник #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"