Началниците на ДАНС и разузнаването - на работа от днес, искали среща с Янев

Началниците на ДАНС и разузнаването - на работа от днес, искали среща с Янев
A A+ A++ A

Началниците на ДАНС Димитър Георгиев и на разузнаването Атанас Атанасов са спрели неплатените си отпуски и от днес са на работа, съобщи "24 часа", като се позова на източници в Министерския съвет.

Днес двамата са депозирали в кабинета на служебния премиер Стефан Янев молби да прекратяване на неплатените отпуски. Двамата началници на специални служби са искали и да разговарят със служебния премиер, но не са били приети.

Още във вторник от правителствената информационна служба поясниха кои са ръководителите в неплатен отпуск - на ДАР и на ДАНС. Атанас Атанасов, който оглавява ДАР, е в неплатен отпуск от 7 май до 5 септември 2021 г., а председателят на ДАНС Димитър Георгиев - от 7 май до 6 септември. На свой ред шефът на ДАТО Цветан Китов пък е в платен отпуск, но за обучение - само за времето от 5 май до 21 май.

Георгиев и Атанасов бяха извикани на разговори със Стефан Янев, обяви вътрешният министър Бойко Рашков във вторник. На този разговор трябвало Янев да вземе решение дали ще смени двамата началници на специални служби. 

Все още няма официална позиция от Министерски съвет, който се събра на извънредно заседание. 

#ДАНС #отпуска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »