Рашков атакува водещи в bTV, че им диктуват! Шикерова и медията скочиха на амбразурата

Рашков атакува водещи в bTV, че им диктуват! Шикерова и медията скочиха на амбразурата
A A+ A++ A

Както написах и в началото на миналата година по повод лепването на етикета "Божков ТВ" едно некадърно направено интервю не е повод да се атакува медията и то със съвсем друга цел. Очевидно онази цел беше постигната. Мисля същото и за атаката срещу служителите на медията в момента. Това написа журналистът Генка Шикерова във Фейсбук профила си.

"Искам да кажа две изречения за участието ми вчера в bTV. Видях каква не трябва да бъде журналистиката и вероятно начинът, по който Гавазова и партньорът й (Биляна Гавазова и Златимир Йовчев - бел.ред.) водеха предаването, е доходна дейност", каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в интервю за БНР.

От бТВ отговориха, че Рашков е направил внушение, че те са изпълнявали поръчка чрез интервюто си с него (на 17 май) и дори препоръча на собствениците на медията да ги отстранят като водещи.

"bTV Media Group счита за силно обезпокоително за медийната среда в България, че след повече от 30 години демокрация и свобода на словото в страната, длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения. Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните журналисти, публично демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като основна причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници", допълват от бТВ.

#Бойко Рашков #bTV

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"