32-ма влизат в партията на Жан Виденов, ето кои са

32-ма влизат в партията на Жан Виденов, ето кои са
A A+ A++ A

След три десетилетия перестроечни злоупотреби с Конституцията от 1991 г., страната ни отново е пред избор. След последните безплодни избори България отчаяно се нуждае от алтернатива на компрадорско-олигархичният модел, наложил се в крайна сметка у нас".

Това пишат от новата формация "Лява алтернатива", в която участва и Жан Виденов . 32-ма души са се подписали, че са в организацията, която ще се явява на изборите.

Най-отгоре е името на Иван Атанасов от Асеновград, сочен за инициатор, предаде 24 часа. Той се представя като последен ръководител на младежката организация на БКП и БСП, депутат от 1994 до 1998 г. В момента бил ръководител на фирми за луксозен международен туризъм и спорт.

Следват още 31 имена по азбучен ред, като това на Жан Виденов е на девето място. В състава на "Лява алтернатива" са Антон Величков – бивш секретар на ЦК на ДКМС, сега бизнесмен и земеделски производител. Бившият кмет на Хасково Атанас Василев също е там.

Дончо Конакчиев, бивш вицепремиер и народен представител в няколко парламента е в редиците на "Лява алтернатива", както и ексдиректора на пристанище Бургас Аргир Бояджиев. Областният управител на Търново в кабинета "Виденов" - историкът Владимир Попов, бившата здравна министърка Мими Виткова, някогашният икономически министър от правителството на Любен Беров Румен Биков, също са в списъка.

#партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"