Шведът, който оспори рекорда на Стефка, даде задна

Шведът, който оспори рекорда на Стефка, даде задна
A A+ A++ A

Журналист от Швеция Патрик Еквал, който заяви, че Стефка Костадинова е била "натъпкана с допинг" по време на световния рекорд, се оправда, че изказването му е била шега.

Еквал коментира темата пред bTV, след като разрази скандал в национален ефир в Швеция, омаловажавайки успехите на българската лекоатлетка.

"Това някаква шега ли е? Преди два месеца, на 39 години, жена ми почина от рак и останах сам да се грижа за 7-годишната ми дъщеря. Може дори да проверите в Гугъл.

Ако трябва да бъда честен, не разполагам с време да се занимавам с този "случай", както и заплахите, които получих от вас българите относно казаното от мен. Само искам да потвърдя, че не съм запознат по никакъв начин как този случай е преведен и приет в България.

Но всичко бе на шега, тъй като това е шоу, в което отговарям на въпроси. В случая за световни рекорди в спорта. С моя адвокат, както и с този на шоуто, обсъдихме предварително какво мога да кажа и какво не. Всичко бе иронично и на шега. Никой тук в Швеция, както и зрителите на шоуто, не е коментирал тази тема.

Вероятно е било трудно на вас българските зрители да разберете казаното от мен и преведено на кратко може би не звучи правилно. Това шоу е на шведски език, за шведи и се излъчва в Швеция", написа Екдал за родната медия.

Стефка Костадинова пък обяви, че възнамерява да съди журналиста за неверните му твърдения.

#Стефка Костадинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »