Шведски журналист обвини Стефка Костадинова, че е скочила рекорда с допинг! Тя го праща на съд

Шведски журналист обвини Стефка Костадинова, че е скочила рекорда с допинг! Тя го праща на съд
A A+ A++ A

Световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова заплаши със съд шведския журналист, който в телевизионно предаване в родината си заяви, че тя е употребявала допинг при поставянето на своя рекорд през 1987 година, като отправи такива обвинения и към други български спортисти от този период.

При участието си в телевизионна викторина Патрик Еквал хвърли обвинението към президента на БОК Костадинова, въпреки че друг участник в предаването го предупреди, че може да бъде съден за твърдението си. 

"Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес".

"Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см".

"Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда", написа в обръщение към медиите Костадинова днес.

#Стефка Костадинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »