Паника в китайски град - няколко леопарда избягаха от зоопарк

Паника в китайски град - няколко леопарда избягаха от зоопарк
A A+ A++ A

Властите усилено издирваха в понеделник избягал леопард в северната част на Китай, след като той потърси свободата с още двама свои събратя, измъкнали се от зоопарк, предават АФП и АП.

Жителите на град Ханджоу, разположен на около 160 километра югозападно от Шанхай, още в четвъртък се сблъскаха с един от избягалите хищници. Те си помислиха, че животното е избягало от близкия зоопарк. Управата на зоологическата градина в Ханджоу първоначално отрече да им липсват животни. Но в събота съобщиха за временно затваряне на парка по "съображения за сигурност", предаде БТА. 

Новината се разпространи светкавично в социалните мрежи. Едва по-късно, в събота, ръководството на зоопарка призна, че един от леопардите им е избягал и поднесе извиненията си, че не е съобщила за инцидента по-рано, за да "не всява паника".

Местните власти съобщиха за арестуването на петима служители, сред които и отговорникът за зоопарка и за възбуждането на следствие по въпроса.

Според китайските медии леопардите-бегълци са три млади животни. Две от тях са били заловени през уикенда, но третото било все още на свобода.

#Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »