Спорове във вероятно последния работен ден на народното събрание

Спорове във вероятно последния работен ден на народното събрание
A A+ A++ A

За 45-ия парламент се очертава днес да е последният работен ден. Заявката на президента е да разпусне Народното събрание на 11 май. Заседанието не мина без скандали. А политическите сили използваха деня и за заключителни декларации.

„Избрахте ни с големи надежди за промяна, започнахме с еуфория, завършваме със скандали. Еуфория, че ГЕРБ са отстранени от властта. Лобизъм, партиен егоизъм, разединението ни направиха слаби и моделът продължава да управлява, вместо сега да са тук, да дойдат на парламентарен контрол, той седи в хола в „Банкя” и ни дава съвети”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

„Създаде се комисия по ревизията. Шпиц командите на Борисов направиха всичко възможно да блокират дейността на комисията по ревизия, а решението за мораториум беше изпратено в Конституционния съд. Видя се, че мутрите си тръгват и коалиция с тях няма да има”, заяви Мая Манолова, „Изправи се! Мутри вън!”.

 „СИК да бъдат задължени да броят контролните разписки и да сверяват получените резултати с резултата от машинния протокол”, поиска Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Призовавам ви за това, което днес е дефицит – диалога. Диалогът, който липсва и констатацията, че там където свършва диалога свършва и парламентарната демокрация”, заяви Йордан Цонев от ДПС.

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »