Голямото прибиране: Близо 90 000 превозни средства са се върнали вчера в София

Голямото прибиране: Близо 90 000 превозни средства са се върнали вчера в София
A A+ A++ A

В София на 4 май са се върнали 90 177 превозни средства, съобщиха от АПИ. Най-много автомобили в посока столицата са пътували по автомагистрала "Тракия" - 28 407, посочиха от АПИ. По автомагистрала "Хемус" в посока София са пътували 21 079 превозни средства, по автомагистрала "Струма" - 13 528, по пътя София - Калотина - 16 377, по път II-16 през Искърско дефиле - 7001, по път I-1 през Владая - 3 785, допълниха от АПИ.

За улеснение на трафика по автомагистрала "Тракия" до 9 май /неделя/ в района на ж.п. надлеза при 159-ти км има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно в платното за Бургас.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли "Чирпан - Изток" и "Стара Загора" на автомагистрала "Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел "Чирпан - Изток" на автомагистрала "Тракия" по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел "Стара Загора - Кольо Ганчев", който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел "Стара Загора", където шофьорите ще продължават по автомагистрала "Тракия".

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел "Стара Загора" по път I-5 до пътен възел "Стара Загора - Кольо Ганчев". От там по път II-66 ще продължават до пътен възел "Чирпан - Изток", за да се качат отново на автомагистрала "Тракия".

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на "Тракия" е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Алтернативен маршрут на автомагистрала "Хемус" в посока Монтана и Видин са проходът "Петрохан" и пътят през Искърското дефиле. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала "Струма".

Шофьорите да планират внимателно времето си за пътуване, да ползват и алтернативни маршрути, да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посъветваха от АПИ.

#Великден #магистрала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"