Слънчево до обяд, после са възможни краткотрайни валежи

Слънчево до обяд, после са възможни краткотрайни валежи
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. През деня ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, в Източна България до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, по най-високите части примесен със сняг. Ще прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но след обяд облачността от запад ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури - между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 11° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 16 мин. и залязва в 20 ч. и 31 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 15 мин. Луната в София изгрява в 03 ч. и 51 мин. и залязва в 14 ч. и 11 мин. Фаза: два дни след последна четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »