Бил Гейтс и жена му Мелинда сензационно обявиха, че се разделят

Бил Гейтс и жена му Мелинда сензационно обявиха, че се разделят
A A+ A++ A

Новините за Бил Гейтс винаги обикалят света за отрицателно време. А този път вестта за най-известния милиардер е не само интересна, но и пиперлива. А именно - основателят на Microsoft официалнп обяви, че той и съпругата му Мелинда се разделят след 27 години брак. 

"Вече не вярваме, че можем да израстваме заедно като двойка. Взехме решението да сложим край на брака си”, написа в обща публикация двойката в Twitter. И последва цунами от споделяния и коментари.

Бил се запознава с Мелинда се запознават в края на 80-те години, когато тя се присъединява към Microsoft. Имат три деца.

Двойката ръководи фондация "Бил и Мелинда Гейтс". Организацията е похарчила милиарди в борба с каузи като инфекциозни заболявания и насърчаване на ваксинациите при деца. Заедно с инвеститора Уорън Бъфет - стоят зад Giving Pledge, който призовава милиардерите да се ангажират да раздадат по-голямата част от богатството си за добри каузи.

Бил Гейтс е четвъртият най-богат човек в света, според Forbes. В миналото обаче дълго време държеше палмата за най-богат човек на планетата. Гейтс беше човекът, който прогнозира зараждането на пандемия, която ще удари мощно целия свят. Позна.

Големият въпрос сега е колко пари ще му излезе разводът. По-точно - колко милиарда. Припомняме, че досегашната най-солена раздяла се случи наскоро. Босът на Амазон Джеф Безос плати няколко десетки милиарда, след като с пътищата със съпругата му се отклониха.

#Бил Гейтс #развод #Мелинда Гейтс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »