Биков: И днес ще гласуваме против дневния ред

Биков: И днес ще гласуваме против дневния ред
A A+ A++ A

От ГЕРБ днес отново ще гласуват против дневния ред в парламента. Това заяви депутатът Тома Биков. Той е категоричен, че това не е бойкот.

"Буквално за една нощ бе бе пренаписан Изборният кодекс. Днес научихме, че са отпаднали 2 точки от дневния ред. Едната от тях е за Росенец - Демократична България очевидно са се отказали от нея. Другата е намаляването на субсидиите на партиите на 1 лев. Всяко гласуване изисква мнозинство. Днес то ще бъде възстановено. Друг е въпросът какво са се разбрали. Но защо ДБ се е отказала от Росенец? Няма как да подкрепим такъв дневен ред. Друг е въпросът доколко е адекватно да се занимаваме с фундаментални промени на Изборния кодекс, при положение, че не знаем дали следващите избори може да са само след 2 месеца", обясни още Биков.

Той бе категоричен, че ГЕРБ са готови за предсрочни парламентарни избори.

"Ако президентът или изобщо останалите партии нямат идеи за съставяне на правителство, трябва час по-скоро да се върви натам, защото виждаме какви погроми върху българското законодателство се случват последните няколко дни и има потенциал да вкарат страната в много по-тежка политическа криза дори и след следващите парламентарни избори.

Според него така следващите избори ще са нелегитимни, а политическата криза ще бъде превърната в конституционна.
"Имаме ЦИК, който е съставен от всички политически сили. Президентът коя политическа ситуация представлява, че той ще назначава хората в ЦИК, кой ще контролира президента, който контролира ЦИК", попита Биков.

#Биков #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »