Прокуратурата установи сходство при 4 от взривовете в заводи за боеприпаси от последните години

Прокуратурата установи сходство при 4 от взривовете в заводи за боеприпаси от последните години
ПРБ
A A+ A++ A

През последните 10 години са регистрирани редица случаи на взривове в складове и производствени помещения на заводи за утилизация на взривни вещества, производство на оръжие и боеприпаси. Прокуратурата, съвместно с ДАНС и главна дирекция "Жандармерия" анализираха някои от случаите, при които се установи сходство в 4 от тях, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БНТ.

Тя, заедно със Специализирана прокуратура и ДАНС дават изявление относно наблюдавано досъдебно производство, касаещо националната сигурност на страната. В брифинга се включи и главният прокурор Иван Гешев.

Първият е случай е от ноември 2011 в с. Долни дол, когато е взривен склад на ЕМКО. Други два от случаите са от 2015 г. в с. Иганово, където е взривен склад за готова продукция на ВМЗ-Сопот. Четвъртият случай е от 2020 г. в град Мъглиж, където е бил взривен склад за капсул детонатори на „Арсенал“-Казанлък.

И при четирите случая и до момента не са установени причините, довели до инцидентите. При взривовете няма загинали хора.





#прокуратура #Иван Гешев #сийка милева #ДАНС #взривове #заводи #боеприпаси #връзка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »